ГоловнаСуспільствоВійна

Безпілотник ОБСЄ зафіксував колону вантажівок поблизу кордону з Росією

"БПЛА далекого радіусу дії виявив колону з 10 вантажівок із критими брезентом вантажними відсіками".

Безпілотник ОБСЄ зафіксував колону вантажівок поблизу кордону з Росією
Фото: twitter.com/gremingerosce

Безпілотник спостерігачів ОБСЄ зафіксував колону вантажівок на дорозі без покриття поблизу кордону з Росією, де немає пункту пропуску.

Про це йдеться у звіті ОБСЄ.

"4 вересня о 00:01 БПЛА СММ далекого радіусу дії виявив колону з 10 вантажівок із критими брезентом вантажними відсіками (КАМАЗ) і чотири автомобілі супроводу (один перед колоною, а три припарковані позаду неї), які стояли в один ряд у напрямку півночі на дорозі без покриття на північний схід від р. с. Манич (непідконтрольне уряду, 76 км на схід від Донецька)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що між припаркованими автомобілями ходили близько 10-15 чоловік.

"Приблизно через 30 хвилин, о 00:30, усі вантажівки почали рухатися в напрямку міжнародного кордону між Україною і Російською Федерацією по дорозі без покриття, що веде через кордон, тоді як чотири автомобілі супроводу залишилися в Україні та поїхали на північ", - ідеться у звіті.

Нагадаємо, в ОБСЄ назвали минуле літо на Донбасі найспокійнішим від початку війни.

Наприкінці серпня спостерігачі повідомили, що зафіксували важку військову техніку збройних формувань Росії, зокрема реактивні системи залпового вогню "Град", на Донбасі, у районі Хрустального.  

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні розпочала свою роботу 21 березня 2014 року на підставі запиту від уряду України в ОБСЄ і консенсусного рішення всіх 57 країн-учасниць ОБСЄ. СММ - це неозброєна цивільна місія, яка працює у всіх регіонах України. Її основні завдання - це неупереджено та об'єктивно спостерігати і звітувати про ситуацію в Україні, а також сприяти діалогу між усіма сторонами конфлікту. Діяльність місії переважно зосереджено на Донбасі.        

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram