ГоловнаСуспільствоВійна

Прикордонники переносять пункт пропуску "Мілове" в Луганській області на українську територію

У серпні Росія почала інженерні роботи зі встановлення загороджувального паркану на цій території.

Прикордонники переносять пункт пропуску "Мілове" в Луганській області на українську територію
Граница в Меловом - условная
Фото: melovoe.info

Українські прикордонники переносять на українську територію пункт пропуску "Мілове" в Луганській області.

Про це повідомляє прес-служба Луганської ОДА у Фейсбуці.

Зазначають, що наприкінці серпня Росія почала інженерні роботи зі встановлення загороджувального паркану з колючого дроту на своїй території, а саме по вулиці Дружби Народів (населені пункти Мілове (Луганська область) - Чертково (РФ).

На сьогодні російська сторона зробила понад 70 отворів у дорожньому покритті і встановила металеві стовпці на  близько 800 м.

"З урахуванням того, що російська сторона розпочала заходи зі встановлення інженерних загороджень на цьому напрямку, а міждержавний пункт пропуску «Мілове» розташовано фактично на території РФ (враховуючи географічні особливості цього району), Державна прикордонна служба прийняла рішення про перенесення пункту пропуску на українську територію", - йдеться в повідомленні ОДА.

До закінчення перенесення пропуск осіб і транспортних засобів припинятися не буде.

Командування прикордонного загону звертається до громадян, які перетинають пункт пропуску "Мілове", з розумінням поставитися до проведення тимчасових необхідних робіт.

Нагадаємо, кордон між Україною і РФ у цьому населеному пункті є умовним і проходить просто по вулиці Дружби Народів. За інформацією ЛОДА, уряд РФ виділив кошти для відселення осіб, які проживають на цій вулиці з російської сторони.

Торік луганські прикордонники відділу "Мілове" затримали двох порушників, які незаконно перейшли кордон з російської сторони. Затримані були вдягнені у військову форму без розпізнавальних знаків і виявилися громадянами РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram