ГоловнаСуспільствоЖиття

У Москві біля Київського вокзалу розгорнули банер на підтримку Сенцова

Акція тривала недовго, затримань не було.

У Москві активісти розтягнули банер на підтримку українського режисера Олега Сенцова, який голодує 117 днів.

Про це повідомляє "Новая газета".

Зазначають, що акція тривала недовго. Поруч були співробітники поліції, затримань не було.

Планувалося, що акція пройде біля пам'ятника Тарасу Шевченку, але активісти вирішили змінити місце її проведення у зв'язку з присутністю силовиків.

Фото: "Новая газета"

Напередодні серія одиночних пікетів на підтримку Сенцова пройшла біля адміністрації президента РФ. Організатором акції була педагог-психолог Юлія Самойлова, яка говорила, що планує зробити її постійною.

Нагадаємо, Сенцов відбуває 20-річний тюремний термін в колонії в Лабитнангі в Ямало-Ненецькому автономному окрузі в РФ. Разом з іще одним кримчанином Олександром Кольченком його затримали в травні 2014-го за звинуваченням "в організації терактів на півострові". У серпні 2015-го Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму, тоді як Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

15 серпня комісія з питань помилування в ЯНАО відхилила два прохання про помилування режисера - від його матері Людмили Сенцової і від архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента. Сам Сенцов просити про своє помилування не має наміру.

За звільнення режисера виступило багато правозахисників і діячів культури. Екс-президент Польщі Лех Валенса висунув його на Нобелівську премію миру.

Напередодні Петицію на сайті Білого дому із закликом врятувати Сенцова підписали 100 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram