ГоловнаСуспільствоПодії

У Київській області ветсанзавод влаштував нелегальний скотомогильник

Співробітникам підприємства загрожує кримінальна відповідальність.

Співробітники поліції та Держекоінспекції у п'ятницю, 7 вересня, провели обшуки в офісах ветсанзаводу, який влаштував нелегальний могильник на території Київської області. Також здійснили забори води та ґрунту для проведення досліджень.

Про це повідомила прес-служба Департаменту захисту Національної економіки поліції.

Філія державного підприємства, яке займається утилізацією та переробкою відходів тваринного походження з метою економії зберігало відходи на відкритих земельних ділянок, а утилізацію проводило шляхом поховання.

Така діяльність створює загрозу для санітарно-епідеміологічної ситуації для населення.

Найближчим часом посадовим особам підприємства збираються пред'явити підозру в рамках провадження за ст. 364 Кримінального кодексу - зловживання службовим становищем. Можлива додаткова правова кваліфікація після проведення відповідних досліджень.

Нагадаємо, що на початку літа за підозрою в організації пташиного могильника затримали власників одного з найбільших агрохолдингів України ТОВ "Комплекс Агромарс", який випускає курятину під маркою "Гаврилівські курчата". Євгенія та Марину Сігал, а також їхнього менеджера Івана Зозулю звинуватили у завданні збитків навколишньому середовищу на суму понад 200 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram