ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти не може обіцяти підвищення зарплат вчителям, - Гриневич

Зарплати педагогів можуть зрости тільки пропорційно до мінімальної зарплати.

Міносвіти не може обіцяти підвищення зарплат вчителям, - Гриневич
Фото: 24tv.ua

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявила, що не може зараз обіцяти підвищення зарплати для освітян у 2019 році, оскільки Україні доведеться виплачувати борги за запозиченнями. Про це міністр сказала в ефірі "Радіо Свобода".

Водночас підвищення окладів може відбутися в рамках зростання мінімальної зарплати.

"Я навіть не обіцяю і не анонсую підвищення зарплати наступного року для окремих категорій педагогічних або науково-педагогічних працівників. Тому що наступний бюджетний рік буде дуже складним, це пікова виплата в рамках міжнародних зобов'язань України. Зате буде те, що завжди є - підвищення для бюджетників відповідно до зростання мінімальної зарплати", - сказала Гриневич.

Відповідаючи на питання про зарплату і навантаження для вихователів дитячих садків, Гриневич сказала, що у міністерстві знають проблему і збираються полегшити роботу цієї категорії працівників.

"Те, що у них більший робочий день - це правда. Вони не можуть взяти, як шкільний учитель, півтори ставки навантаження. Ми думаємо, як можна мотивувати дошкільників, зокрема за інтенсивність праці... Садочки зараз переповнені, ця проблема реально існує. Зараз ми будемо готувати зміни до закону про дошкільну освіту", - зазначила Гриневич.

Мотивувати вихователів, за словами міністра, планується через механізми організації праці в дошкільному закладі.

Нагадаємо, в січні 2018 міністр заявляла, що зарплата вчителя становить шість-вісім тисяч гривень, і серед бюджетників педагоги отримують не найнижчу зарплату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram