ГоловнаСуспільствоЖиття

Одеська прокуратура оголосила підозру будівельникам дитячого табору "Вікторія"

Субпідрядник, що виконував реконструкцію приміщень, привласнив бюджетні кошти.

Одеська прокуратура оголосила підозру будівельникам дитячого табору "Вікторія"
Фото: odessitua.com

Прокуратура Одеської області висунула ще одну підозру у справі про пожежу в дитячому таборі "Вікторія". У рамках кримінального провадження прокуратура спільно з поліцією повідомили про підозру директору субпідрядної організації, що виконувала роботи з реконструкції приміщень. Про це повідомив прокурор Одеської області Олег Жученко, пише "Думська".

Керівника компанії підозрюють у привласненні частини бюджетних коштів, отриманих від міської ради на виконання робіт, через службове підроблення будівельної документації.

"Директор підприємства безпідставно завищив вартість будівельних робіт за рахунок завищення єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, відбите в актах приймання виконаних робіт. Кожен акт був підписаний і засвідчений печаткою товариства з обмеженою відповідністю, на підставі яких надалі директор фірми заволодів бюджетними коштами на суму понад 400 тис. грн", - зазначив Жученко.

За даними "Думської", йдеться про директора і власника ТОВ «Будсоцстандартрозвиток» Станіслава Чернишова, якого залучив до будівництва корпусів "Вікторії" генпідрядник - компанія "Південь-Укрбуд", що належить Світлані Донченко, Любові та Юрію Рєзниковим.

Нагадаємо, 15 вересня 2017 року в дитячому таборі «Вікторія» в Одесі спалахнула пожежа. У санаторії перебувало 150 дітей, 42 з них - в охопленому вогнем корпусі. Загинули три дівчинки, вони жили в таборі в одній кімнаті. Судові процеси проти керівництва табору ще тривають.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram