ГоловнаПолітика

"Євробляхери" пошкодили машину депутата Пинзеника біля Ради (оновлено)

Учасника акції, який намагався вдарити нардепа, затримала поліція.

"Євробляхери" пошкодили машину депутата Пинзеника біля Ради (оновлено)
Фото: dt.ua

Учасники акції з автомобілями з іноземною реєстрацією пошкодили автомобіль народного депутата від фракції "Народний Фронт", в.о. регламентного комітету Павла Пинзеника.

Про це він розповів в коментарі LB.ua.

"Рухалися вулицею Інститутською. Біля повороту на Шовковичну мітингувальники кинулися на машину. Почали бити по склу кулаками, ногами, розбили заднє скло, кидалися на автомобіль. Кидалися якимось камінням. Заблокували автомобіль. Були оточені співробітниками поліції. Ми не можемо вийти з машини. Тільки кордон поліції відокремлює досить агресивний натовп, м'яко-кажучи", - розповів він.

За інформацією видання "Главком", автомобіль нардепа збив людину. Сам Пинзеник цю інформацію спростував.

"Ні, неправда (про те, що автомобіль збив людину, - ред.). Хлопець виліз на капот ... полежав трохи і пішов", - пояснив він.

Пинзеник також показав фото, зроблене з салону авто.

Фото з салону машини Пинзеника
Фото: LB.ua
Фото з салону машини Пинзеника

Оновлення. Пізніше Пинзеник розповів LB.ua, що його вивели з машини поліцейські. Він уточнив, що з ним в машині перебували його помічник, а також колеги з фракції - Олена Масоріна і Олег Кришин.

Оновлення 21.30. Внаслідок подій біля Верховної Ради поліція затримала одного активного учасника акції.

Поліція Києва повідомляє, що група осіб провокувала бійку біля будівлі парламенту, а один з них намагався вдарити народного депутата.

"Правоохоронці відразу відреагували на інцидент і відтіснили правопорушника. Його доставили до територіального управління поліції для надання пояснень", - йдеться в повідомленні.

Слідчими розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 346 (Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до семи років.

Нагадаємо, в центрі Києва мітингують власники автомобілів з іноземною реєстрацією, які вимагають знизити митні платежі. У середу вони заблокували проїзд транспорту від станції метро "Арсенальна" до Європейської площі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram