ГоловнаСуспільствоЖиття

Соцпрацівник у Харкові піде під суд через загибель 3-річного хлопчика

Директор центру не вилучив дитину із сім'ї після заяви про фізичне насильство.

Соцпрацівник у Харкові піде під суд через загибель 3-річного хлопчика
Фото: ru-newz.ru

Харківська місцева прокуратура №2 затвердила повідомлення про підозру у службовій недбалості директорові Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді одного з районів міста через смерть 3-річного хлопчика. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

"Досудове розслідування встановило, що на початку вересня 2017 року в центр звернувся громадянин із заявою про вилучення із сім'ї його сестри двох малолітніх дітей 6 і 3 років. Чоловік розповів, що батько сімейства систематично б'є дітей", - повідомили в прокуратурі.

За даними слідства, перевірку директор центру практично не організувала, а наприкінці того самого місяця 3-річного хлопчика з цієї родини "швидка" доправила до лікарні, де від численних травм і фізичного виснаження він помер.

Слідство з'ясувало, що загиблу дитину і його старшого брата систематично бив батько в присутності матері, яка не зупиняла знущань. Після побиття у 2017 році в дитини була зламана нога, хлопчик перестав ходити. Замість того, щоб відвезти малюка в лікарню, батько продовжував бити дитину - зламав ребра, завдав черепно-мозкової травми. Хлопчик тривалий час нічого не їв, потім впав у кому.

"Згідно з висновками експертів, смерть дитини настала в результаті голоду і постійного фізичного та психологічного насильства, що мало характер особливого мордування і тривало більше року", - розповів представник прокуратури.

За недбале ставлення до своїх обов'язків, що призвело до трагедії, 48-річному посадовцю загрожує до 5 років позбавлення волі (ч. 2 ст. 367 КК України, службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).

Обвинувальний акт щодо батьків загиблого хлопчика зараз на розгляді суду. 26-річній матері інкримінують злісне невиконання обов'язків догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки та заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть (ст. 166, ч. 2 ст. 121 КК України).

31-річному батькові - катування, навмисне заподіяння тілесних ушкоджень й умисне завдання тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть (ч.1 ст. 127, ч.1 ст. 122, ч. 2 ст. 121 КК України). На вимогу прокуратури чоловік перебуває під вартою, жінка - під домашнім арештом.

Нагадаємо, 2017 року Верховна Рада прийняла законопроекти про протидію та криміналізацію домашнього насильства і посилення відповідальності за злісну несплату аліментів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram