ГоловнаСуспільствоЖиття

Директор асфальтобетонного заводу в Запоріжжі за рік "заощадив" понад 7 млн гривень на ремонті доріг

Підприємство виготовляло і продавало асфальт, який не відповідав вимогам ДСТУ.

Директор асфальтобетонного заводу в Запоріжжі за рік "заощадив" понад 7 млн гривень на ремонті доріг
Фото: Александр Рудомано

Прокуратура Запоріжжя направила до суду обвинувальний акт стосовно директора місцевого асфальтобетонного заводу, який завдав міському бюджету збитків на 7 млн 203 тис. гривень.

Про це повідомляють на сайті прокуратури Запорізької області.

"Запорізької місцевою прокуратурою №3 спільно з Управлінням захисту економіки в Запорізькій області задокументовано факт злочинної діяльності директора асфальтобетонного заводу, який упродовж 2016 року, зловживаючи своїми повноваженнями, з метою одержання неправомірної вигоди ... виготовляв і реалізовував асфальтобетонну суміш, яка не відповідала вимогам ДСТУ", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що ця суміш була реалізована підприємству, яке виконувало роботи з ремонту доріг, відповідно до договору, укладеного міською радою за програмою розвитку інфраструктури та комплексного благоустрою на останні три роки.

Тепер чиновнику загрожує до шести років в'язниці з позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

Нагадаємо, раніше правоохоронці затримали керівників Дніпропетровського облавтодору за підозрою в махінаціях на 4 млн гривень. Відзначають, що чиновники підписали акти виконаних робіт на суму понад 1 млн гривень, хоча роботи взагалі не виконувались, а лише були зафіксовані "на папері".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram