ГоловнаСуспільствоЖиття

Українські прикордонники відпрацювали стрибки з вертольота в море без парашутів

Подібні навчання дають можливість перевірити моральний стан бійців і їхню готовність до екстремальних дій.

Українські прикордонники відпрацювали стрибки з вертольота в море без парашутів
Фото: dpsu.gov.ua

У рамках активної фази багатонаціональних навчань "Сі Бриз 2018" українські прикордонники Одеського загону морської охорони відпрацьовували стрибки без парашута з вертольота в воду.

Про це повідомляють на сайті Держприкордонслужби.

"За легендою навчань супротивник використовує диверсійні сили і засоби для дестабілізації ситуації в регіоні, тому було прийнято рішення застосувати зведений протидиверсійний підрозділ на рейді порту Одеса. На ходу з семиметрової висоти прикордонні дайвери без парашутів десантувалися з вертольотів у море в заданому районі. Після висадки група досягла певного об'єкта під водою і нейтралізувала умовного супротивника", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що теоретичні заняття і навчання були ефективними.

Фото: dpsu.gov.ua

Цього року троє водолазів уперше випробували себе в такому іспиті. Решта бійців уже мали досвід подібної висадки.

Фото: dpsu.gov.ua

Фото: dpsu.gov.ua

Начальник відділу спеціальних дій на воді Одеського загону морської охорони Юрій Урянський зазначив, що такий досвід корисний тим, що дає можливість відпрацювати безпосередні дії, які знадобляться в подальшій службі. Також, за його словами, це дає можливість перевірити моральний стан бійців, готовність до екстремальних дій і дій із підвищеним ризиком для життя.

Нагадаємо, 9 липня в Одесі розпочалися українсько-американські навчання "Сі Бриз-2018", в яких візьмуть участь 19 країн.

Навчання цієї серії проводяться щорічно з 1997 року з метою підготовки та нарощення бойової готовності ВМС ЗСУ на двосторонній основі, але є відкритими для інших країн.

У 2016 році один з етапів "Сі Бриз" уперше пройшов на Дунаї.

У 2017 році навчання тривали з 10 по 22 липня. У них узяли участь представники 16 країн. Були задіяні майже 3500 військовослужбовців, близько 30 кораблів, катерів і суден, 22 одиниць авіаційної техніки, близько 100 одиниць автомобільної та бронетанкової техніки. Після навчань США передали Україні патрульні катери Islands.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram