ГоловнаСуспільствоЖиття

Трьох поліцейських вигнали з роботи за знущання над затриманим на вокзалі в Харкові

Комвзводу і начальник відділу отримали попередження.

Трьох поліцейських вигнали з роботи за знущання над затриманим на вокзалі в Харкові
Фото: facebook.com/KyryloYakovlev

Начальник головного управління Національної поліції Харківської області Олег Бех звільнив двох старших сержантів і капрала, які штовхали і били по голові чоловіка у відділенні на станції "Харків-Пасажирський" 7 липня.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Після ретельного вивчення матеріалів службової перевірки та відеоматеріалів без найменших сумнівів підписав наказ про звільнення з лав поліції співробітників сектору патрульної поліції Холодногірського відділу. Своєю зухвалою, ганебною поведінкою вони грубо порушили один із принципів діяльності поліції - дотримання прав і свобод людини. Після такого кричущого випадку неадекватних дій правоохоронців, невиконання ними вимог закону "Про Національну поліцію" вони не мають жодного морального права залишатися на своїх посадах", - написав Бех.

Він також повідомив, що командиру взводу, який був безпосереднім керівником звільнених поліцейських, винесли попередження про неповну посадову відповідність. Крім того, суворе попередження отримав в.о. начальника Холодногірського відділу поліції.

Раніше в соцмережі Facebook було викладено відео, на якому поліцейські зі сміхом штовхають і б'ють по голові невідомого чоловіка.

У поліції Харківської області повідомили, що за даним фактом призначено службове розслідування, на час якого дані співробітники поліції відсторонені від несення служби. У них вилучили посвідчення, жетони і табельну зброю. Також облпрокуратура почала кримінальне провадження (ч.2 ст.365 КК України).

Нагадаємо, в січні прокуратура Запорізької області повідомила про підозру трьом патрульним, які катували і знущалися над громадянином за допомогою спецзасобів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram