ГоловнаСуспільствоОсвіта

МОН просить абітурієнтів ще раз перевірити особисті дані перед подачею заяв

Змінити інформацію про себе і завантажені файли можна тільки до реєстрації першої заяви.

МОН просить абітурієнтів ще раз перевірити особисті дані перед подачею заяв
Фото: argumenti.md

Міністерство освіти і науки просить усіх абітурієнтів ще раз перевірити інформацію в електронному кабінеті перед тим, як реєструвати першу заяву на вступ у ВНЗ.

Відповідна рекомендація опублікована на сайті міністерства.

"12 липня в електронних кабінетах вступників буде відкрита можливість подачі заяв на вступ. МОН наполегливо просить абітурієнтів, які вже зареєстрували електронні кабінети і завантажили в них документи, перед подачею заяв перевірити внесену інформацію", - сказано в заяві. Йдеться про середній бал атестата, який цього року абітурієнти повинні розраховувати самостійно, контактні номери телефонів, завантажені файли з додатком до атестата і про підтвердження реєстрації в селі, якщо абітурієнт претендує на отримання сільського коефіцієнта.

"Перевірити коректність інформації та доданих файлів обов'язково потрібно до подання першої заяви на вступ. Тільки до цього моменту абітурієнт може самостійно змінити внесені дані. Після подання першої заяви зробити це буде неможливо", - підкреслили в МОН.

"На жаль, у попередні роки непоодинокими були випадки, коли вступники завантажували в поле атестата зовсім інші файли - рецепти празького торта, фото домашніх улюбленців, батьків, медичні довідки тощо. Тому перед подачею заяв необхідно уважно перевірити, які саме файли додано в електронний кабінет і чи правильно вказана інша інформація", - сказано в заяві.

Міністерство також просить абітурієнтів не поспішати подавати електронні заяви, оскільки реєстрація триватиме до 26 липня.

Нагадаємо, раніше міністр освіти і науки Лілія Гриневич розповіла про шість головних нововведень вступної кампанії-2018.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram