ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 20 разів порушили "хлібне" перемир'я на Донбасі

Втрат серед ЗСУ немає.

За добу бойовики 20 разів порушили "хлібне" перемир'я на Донбасі
Фото: Макс Левин

За минулу добу бойовики 20 разів порушили так зване "хлібне перемир'я" на Донбасі.

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил у Фейсбуці.

"У вівторок, 10 липня, обстановка в районі ООС залишалася контрольованою. Російські окупаційні війська майже по всій лінії зіткнення відкривали прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї", - йдеться в ранковому зведенні.

На Луганському, Попаснянському та Світлодарському напрямках спостерігалася незначна активність бойовиків. Найманці тричі обстріляли позиції ЗСУ в районі Кримського, Оріхова і Новолуганська.

На Донецькому напрямку з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстрілювали захисників Авдіївки і Опитного.

З початку поточної доби бойовики вже п'ять разів порушили режим припинення вогню, в основному з великокаліберних кулеметів і гранатометів на Світлодарському та Донецькому напрямках (біля Новолуганська, Мар'їнки, Красногорівки та Авдіївки).

Втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає.

"Найгарячішою" залишається обстановка на Маріупольському напрямку. Тут бойовики з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї 14 разів прицільно провокували українських військовослужбовців на вогонь у відповідь. За даними розвідки, в результаті підриву на вибуховому пристрої загинув один бойовик, ще двоє поранені.

Нагадаємо, у вівторок у Красногорівці чоловік отримав вогнепальне поранення у дворі свого будинку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram