ГоловнаСуспільствоВійна

Прифронтова Авдіївка може залишитися без опалювального сезону, - Магомедов

За словами директора Авдіївського коксохімічного заводу Муси Магомедова, нестача сірчаної кислоти неминуче призведе до зниження виробництва заводу, що постачає місту тепло.

Прифронтова Авдіївка може залишитися без опалювального сезону, - Магомедов
Фото: стопкадр видео

Через введення квот на імпорт сірчаної кислоти в Україну прифронтове місто Авдіївка може залишитися без опалення в зимовий період. Про це повідомляє "5 канал".

За словами директора Авдіївського коксохімічного заводу Муси Магомедова, брак сірчаної кислоти неминуче призведе до зниження виробництва заводу, який живить місто теплом.

"З вересня місяця починається опалювальний сезон. У заводу не буде сірчаної кислоти в необхідній кількості. Що я маю робити? Я змушений буду знижувати обсяги виробництва, причому - в рази… виходить, що в Авдіївці не буде опалення", - заявив Магомедов.

Як повідомляли, Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі встановила квоти на імпорт в Україну сірчаної кислоти. Раніше керівники великих коксохімічних і металургійних підприємств, а також галузевих асоціацій неодноразово попереджали про необґрунтованість квотування імпорту сірчаної кислоти і про збитки для національної економіки від даних лобістських заходів. 

На думку експертів, квоти на імпорт сірчаної кислоти є помилкою, оскільки українські виробники не в змозі задовольнити промисловість достатньою кількістю сірчаної кислоти. Зокрема, через банальну нестачу цистерн для її перевезення.

"Факт полягає в тому, що ті цистерни, які є в наявності в Україні, можуть перевести 40 тисяч тонн продукції. А треба перевозити десь 110-120 тисяч тонн продукції", - заявив президент об'єднання підприємств "Укрметалургпром" Олександр Каленков.

Державна регуляторна служба ініціювала роботу моніторингової групи, яка досліджує стан справ навколо введення квот і може переглянути рішення міжвідомчої комісії про обмеження поставок цього виду сировини в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram