ГоловнаСуспільствоЖиття

Заступника глави "Укртрансбезпеки" в Миколаївській області затримали на хабарі у 40 тис. грн

Чиновник вимагав гроші від представника перевізника.

Заступника глави "Укртрансбезпеки" в Миколаївській області затримали на хабарі у 40 тис. грн
Леонид Костенко

У Миколаївській області правоохоронці викрили у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди заступника начальника управління "Укртрансбезпеки" в області. Про це повідомляє прес-служба поліції області.

"Чиновник вимагав від представника автоперевізника 40 тис. гривень за невжиття заходів адміністративного реагування та не перешкоджання здійсненню підприємницької діяльності у майбутньому", - йдеться у повідомленні.

Чиновника затримали у п'ятницю, 6 липня, під час отримання неправомірної вигоди. Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Дії зловмисника кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України.

Нагадаємо, у квітні цього року затримали ще одного чиновника "Укртрансбезпеки". Він вимагав 38 тисяч доларів від підприємця за видання дозволів на міжнародні вантажні перевезення, мотивуючи це "дефіцитом" відповідних бланків. За кожен оформлений документ чиновник отримував від 100 до 500 доларів за офіційної вартості бланка 49 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram