ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд у справі екс-"беркутівця" Марчука перейшов до наступного епізоду

У справі проти старшого лейтенанта поліції семеро постраждалих.

Суд у справі екс-"беркутівця" Марчука перейшов до наступного епізоду
Беркутівець Марчук
Фото: Катерина Серко

Шевченківський суд продовжує розгляд справи проти колишнього "беркутівця" та чинного поліцейського Руслана Марчука. Його звинувачують у перевищенні службових повноважень, перешкоджанні законній діяльності журналіста та проведенню мітингів у ніч розгону Майдану 30 листопада 2013 року, повідомляє кореспондент LB.ua.

Суд закінчив розгляд щодо епізоду нападу на журналістку Марію Лебедєву і перейшов до епізоду побиття фотографа Дмитра Фортунатова. Під час попереднього засідання потерпілий Фортунатов заявив, що впізнає Марчука як одного з "беркутівців", які розганяли Майдан. Сьогодні суддя перейшов до вивчення доказів і переглянув документи про виклик швидкої допомоги для потерпілого (30 листопада о 5:38 ранку), а також протоколи впізнання.

Адвокат обвинуваченого звернув увагу суду на те, що на фото для впізнання Марчук був у погонах лейтенанта (його звання на час Євромайдану), тоді як інші міліціонери на фото мали інші звання. На думку захисту, саме за ними Фортунатов міг впізнати "беркутівця".

"Погони виділяють його з цієї маси [інших міліціонерів], отож, це порушення порядку проведення слідчих дій", - заявив адвокат.

На запитання судді, чи був Марчук під час розгону в погонах, він відповів ствердно, але не зміг відповісти, де вони розташовувалися. Так само "беркутівець" не зміг однозначно відповісти на питання прокурора, чи було їх видно з-під бронежилета. Це стане зрозуміло вже на засіданні 9 липня, коли у присутності потерпілого суд перейде до вивчення фото і відео подій.

Нагадаємо, що у справі про розгін Євромайдану 30 листопада судять також заступників командира Київського полку міліції особливого призначення "Беркут" Андрія Дидюка, Миколу Тягнирядна, командирів рот Юрія Шевченка і Євгенія Антонова, а також екс-керівника Управління громадської безпеки ГУ МВС у Києві Олега Мариненка. Також окремо слухають справу проти екс-глави КМДА Олександра Попова.

Марчук - чинний старший лейтенант поліції і навіть отримав медаль від Порошенка ("За бездоганну службу" III ступеня). У справі проти Руслана Марчука семеро постраждалих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram