ГоловнаСуспільствоЖиття

Російський омбудсмен Москалькова відвідала Сенцова в колонії

"Жодних зауважень і прохань щодо стану здоров'я або умов утримання він не висловив".

Російський омбудсмен Москалькова відвідала Сенцова в колонії
Фото: Пресс-служба Государственной думы России

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова відвідала українського режисера Олега Сенцова в колонії і заявила, що його стан - задовільний.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У мене відбулася зустріч із Сенцовим, вона була досить тривалою, тривала близько години. Його стан здоров'я загалом задовільний, але однаково залишається занепокоєння за розвиток подій, оскільки 46-й день голодування, а це завжди потребує великої уваги", - сказала Москалькова.

Вона також заявила, що із Сенцовим щодня проводять медичні дослідження, зокрема, за її словами, в четвер його обстежили місцеві лікарі, о 9:30 за місцевим часом.

"Жодних зауважень і прохань щодо стану здоров'я або умов утримання він не висловив", - стверджує російський омбудсмен.

До колонії сьогодні також прибула уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, консул України в Єкатеринбурзі, а також українські журналісти. Денісову в колонію для відвідування Сенцова не пустили.

Нагадаємо, незаконно засуджений у РФ за сфабрикованими звинуваченнями у терористичній діяльності український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів.

Український і російський уповноважений з прав людини домовлялися відвідати на територіях обох країн по 34 ув'язнених. Поїздки омбудсменів у тюрми - результат домовленості між РФ і Україною, досягнутої за підсумками телефонної розмови Петра Порошенка та Володимира Путіна 9 червня.

Денісову, яка з 15 червня перебуває в РФ, не пустили до жодного українського політв'язня.

26 червня російський омбудсмен Москалькова прибула у Київ. Вона повідомила, що має намір відвідати засудженого за дезертирство військовослужбовця Максима Одінцова, а також зустрітися з членами екіпажу російського судна "Норд", затриманого в Азовському морі у березні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram