ГоловнаСуспільствоЖиття

Активіста Мовенка третій день не випускають із сімферопольського СІЗО без підстави

26 червня суд Севастополя ухвалив випустити Мовенка з ізолятора "негайно".

Активіста Мовенка третій день не випускають із сімферопольського СІЗО без підстави
Игорь Мовенко
Фото: krymr.com

Українського активіста із Севастополя Ігоря Мовенка третій день не звільняють із СІЗО Сімферополя, незважаючи на те, що суд ухвалив відповідне рішення.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Як повідомили в СІЗО дружині Мовенка Валентині, активіста не випускають, оскільки до цього часу до них не надійшов новий вирок, на підставі якого Мовенка більше не можуть утримувати в ізоляторі.

26 червня підконтрольний Росії Севастопольський міськсуд визнав активіста винним за ч. 2 ст. 280 КК РФ (публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності) за кілька коментарів у групі "Крим - Україна" у соцмережі ВКонтакте, проте змінив йому покарання з реального на умовний термін.

Самого Мовенка на засідання не привозили, він брав участь у процесі через відеоконференцзв'язок тож адміністрація СІЗО чекає доставки відповідних документів із суду.

Нагадаємо, 16 грудня 2016 року в окупованому Севастополі співробітники російської ФСБ приїхали на роботу до Мовенка, вилучили у нього робочий комп'ютер, а самого - побили та відвезли у відділок.

4 травня 2018 року райсуд Севастополя визнав його винним у "публічних закликах до здійснення екстремістської діяльності" та засудив до двох років колонії загального режиму. 26 червня суд змінив вирок Мовенку на умовний термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram