ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинули троє військовослужбовців, ще трьох поранено

Бойовики 32 рази відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.

За добу на Донбасі загинули троє військовослужбовців, ще трьох поранено
Фото: Макс Левин

За минулу добу, 27 червня, російські окупаційні війська активізували бойові дії із застосуванням гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. На деяких ділянках вели вогонь з БМП та іншого забороненого озброєння.

Про це повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил у Фейсбуці.

Всього зафіксовано 32 обстріли позицій ЗСУ з боку бойовиків, чотири з яких - з важкого озброєння. В результаті активних бойових дій троє наших захисників загинули і трьох поранено.

"Підрозділи Об'єднаних сил вели активну оборону і давали адекватну відповідь супротивникові", - зазначають у штабі.

На Луганському напрямку вночі неспокійно було в районі Кримського. Тут бойовики обстрілювали позиції військових з 82-мм мінометів, гранатометів і стрілецької зброї. А в районі Станиці Луганської провокували бійців зі стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку під прицільним вогнем перебували захисники Мар'їнки, Авдіївки, Південного, Опитного і Новомихайлівки.

За минулу добу найбільшої кількості обстрілів зазнали захисники Маріупольського напрямку. Тут ворог застосовував ствольну артилерію калібром 122 мм, 120-мм міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети, стрілецьку зброю, а також протитанкові керовані ракети. Під вогнем опинилися позиції ЗСУ в районі населених пунктів Лебединське, Водяне, Гнутове, Талаківка, Старогнатівка, Павлопіль, Богданівка і Широкине.

"Крім цього минулої доби ворог цинічно обстріляв з мінометів калібром 82 мм місто Залізне. Постраждали дві цивільні особи", - додали у штабі.

За даними розвідки, 10 бойовиків російських окупаційних військ знищено, сімох поранено.

Протягом цієї доби бойовики сім разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.

Нагадаємо, в середу, 27 червня, на засіданні тристоронньої контактної групи щодо Донбасу сторони домовилися про чергове перемир'я, яке набуде чинності вночі 1 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram