ГоловнаСуспільствоЖиття

Російська омбудсменка порівняла голодування Сенцова з лікувальним голодуванням

Москалькова звинуватила Денісову в затягуванні процесу відвідин українських і російських в'язнів.

Російська омбудсменка порівняла голодування Сенцова з лікувальним голодуванням
Людмила Денисова и Татьяна Москалькова
Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Уповноважена з прав людини при президенті Росії Тетяна Москалькова порівняла голодування режисера Олега Сенцова в російській колонії з "лікувальним голодуванням".

В інтерв'ю "Новой газете" вона заявила, що Сенцов нібито за власною згодою отримує підтримувальну терапію у вигляді вітамінів, глюкози і білків.

"Сенцов не схуднув, він навіть додав кілька кілограмів. Писали, що в нього зуби випали, що там мало не цинга - це не так, зуби на місці. Він поголений наголо, але виглядає добре. Отримує підтримувальну терапію: вітаміни, глюкозу, білки. З власного згоди отримує. Тобто в нього фактично там як лікувальне голодування виходить. Ну а так голодування, протест - це його законне право", - заявила Москалькова.

За її словами, стан Сенцова контролює "місцевий уповноважений" Олег Сак, якого вона охарактеризувала як "тверду людини, старого ще гарту", якої "так просто не спекаєшся". Москалькова також стверджує, що Сак надсилає їй звіти з фотографіями, на яких видно, що режисер виглядає добре.

Російський омбудсмен також поклала провину за затягування процесу спільного відвідування українських і російських в'язнів на Уповноважену з прав людини Верховної Ради України Людмилу Денісову. Москалькова заявила, що українські "колеги налаштовані не на роботу, а на постійне розхитування ситуації".

Нагадаємо, 2015 року в Росії Сенцова засудили до 20 років колонії за звинуваченням у тероризмі. За версією слідства, він нібито створив у Криму спільноту, яка влаштувала два напади і готувала ще два. Інший обвинувачений у справі, Олександр Кольченко, отримав 10 років колонії.

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, яких утримують у російських в'язницях.

15 червня Денісова приїхала в російську колонію, де перебуває Сенцов, але досі її не пустили до нього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram