ГоловнаСуспільствоЖиття

За 5 місяців у СІЗО Сімферополя з обвинуваченим в екстремізмі Рамазановим не провели жодної слідчої дії

Напередодні кримчанину пред'явили додаткове звинувачення в незаконному зберіганні патронів.

За 5 місяців у СІЗО Сімферополя з обвинуваченим в екстремізмі Рамазановим не провели жодної слідчої дії
Исмаил Рамазанов
Фото: Антон Наумлюк

З моменту арешту кримського татарина Ісмаїла Рамазанова і поміщення його в СІЗО Сімферополя з ним не провели жодної слідчої дії.

Про це повідомив адвокат Рамазанова Олексій Ладін у підконтрольному РФ Верховному суді Криму, передає кореспондент LB.ua.

"На думку суду першої інстанції, тяганини слідство не допустило. Рамазанова затримали 23 січня і на момент розгляду клопотання слідчого, 14 червня, - про чергове продовження йому запобіжного заходу у вигляді утримання в СІЗО з Рамазановим не було проведено жодної слідчої дії, крім пред'явлення обвинувачення, і то - з черговим адвокатом, незважаючи на те, що в нього є адвокат за угодою, тобто я", - роз'яснив Ладін.

Він також зазначив, що слідство долучило до справи висновки чотирьох експертиз, але Рамазанова з ними не ознайомили.

"У матеріалах справи є висновки чотирьох експертиз: балістичної (від 22 лютого), лінгвістичної (від 3 квітня), психолого-психіатричної (від 26 лютого) і судово-медичної (від 23 січня). На цей момент Рамазанов не ознайомлений не тільки з висновками експертиз, але навіть з постановами про призначення цих експертиз. Тобто весь цей час, поки його утримують у СІЗО, слідчий Аліса Глухова не спромоглася дійти до нього і виконати свій обов'язок, реалізувати його права і ознайомити з експертизами. Якщо це не тяганина, то я не розумію, що таке тяганина", - підсумував Ладін.

Адвокат наполягав, що відсутність будь-яких дій слідства впродовж такого тривалого періоду говорить про неефективність розслідування і це "безумовна підстава" для того, щоб змінити його підзахисному запобіжний захід.

Нагадаємо, Ісмаїла Рамазанова затримали 23 січня після обшуку за підозрою в порушенні ч. 1 ст. 282 КК РФ. Його звинувачують у тому, що, використовуючи інтернет-радіостанцію Zello, публічно висловлював думку, що, за висновком експерта, збуджує ненависть до групи осіб "росіяни". Крім того, під час обшуку в Рамазанова нібито знайшли патрони. Батько Рамазанова стверджує, що пакет з патронами від пістолета Макарова його синові підкинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram