ГоловнаСуспільствоЖиття

Печерський суд відпустив Бубенчика на поруки

За активіста поручилися Олег Петренко та Андрій Денисенко.

Печерський суд відпустив Бубенчика на поруки
Фото: Lb.ua

Печерський районний суд Києва сьогодні обрав міру запобіжного заходу активісту Майдану Івану Бубенчику. Всупереч вимогам прокуратури, суддя Олексій Соколов відмовився брати Бубенчика під арешт і передав його на поруки двом депутатам Верховної Ради.

Про це повідомляє Укрінформ.

Народні депутати Олег Петренко та Андрій Денисенко висловили готовність стати поручителями активіста.

"Я розумію свою відповідальність, я неодноразово сумлінно виконував свою функцію поручителя, і не було жодного разу, щоб я не забезпечив прибуття своїх підопічних в зал суду", - заявив Петренко.

Його колега Денисенко також заявив, що знає свої обов'язки як поручителя і неодноразово забезпечував дотримання всіх вимог.

Раніше адвокати повідомили про намір прибути в суд депутатів Семена Семенченка та Володимира Парасюка і попросили суддю "дати трохи часу, щоб поручителі встигли прибути на засідання". Однак суд не включив Парасюка і Семенченка в число поручителів.

Нагадаємо, 27 квітня суд не зміг обрати Бубенчику запобіжний захід через технічні проблеми.

Активіста Майдану Івана Бубенчика правоохоронці затримали на Львівщині 3 квітня і доставили до Києва. Прокуратура вручила йому підозру у вбивстві двох правоохоронців на Майдані під час Революції гідності. Однак згодом ГПУ змінила підозру на посягання на життя співробітника правоохоронного органу і незаконне поводження зі зброєю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram