ГоловнаСуспільствоЖиття

Киян і гостей столиці закликають не купатися в фонтанах і не пити з них воду

"Нагадуємо, що першочергова мета фонтанів столиці - це прикраса міста".

Киян і гостей столиці закликають не купатися в фонтанах і не пити з них воду
Фото: EPA/UPG

"Київводфонд" закликає жителів і гостей столиці дотримуватися правил техніки безпеки і не купатися в міських фонтанах.

Про це повідомляють на сайті комунального підприємства.

"Нагадуємо, що першочергова мета фонтанів столиці - це окраса міста, візитна картка, "родзинка" Києва. Закликаємо дбайливо ставитися і оберігати цю неймовірну красу", - йдеться в повідомленні.

Серед небезпек відзначають електричну напругу, слизький граніт і якість води.

"Звичайно, все обгороджено та захищено, але не варто забувати про високу електричну напругу. Суворо заборонено перебувати в чаші фонтану під час світло-музичного шоу, тому що коли центральні струмені води піднімаються до 40 метрів, початкова швидкість води в них сягає 120 км/год., реактивні зусилля - приблизно 200 кг. Чаші фонтанів побудовані з граніту, на якому дуже легко послизнутися. Крім того, перебуваючи в чаші фонтану, ви можете пошкодити його зовнішній пристрій", - ідеться в повідомленні.

"У жодному разі не можна пити воду з фонтанів. Вода потрапляє у фонтан через системи централізованого водопостачання та постійно циркулює, на неї можуть впливати погодні умови, підвищена температура повітря, тож щоб уникнути цвітіння, використовують спеціальний хімічний розчин - альгицид", - додали комунальники.

Нагадаємо, великий і шість малих фонтанів над торговим центром "Глобус" на Майдані Незалежності були зламані під час Революції гідності в 2013 році. У серпні 2015 року в Києві відновили роботу три фонтани на південній стороні Майдану, які також не працювали з осені 2013 року, - "Засновникам Києва", "Водяна куля" і "Каскадний".

"Каскадний" незабаром вийшов з ладу і його знову перезапустили лише через рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram