ГоловнаСуспільствоВійна

Військовий підірвався на невстановленому вибуховому пристрої на Донбасі

Його стан важкий.

Військовий підірвався на невстановленому вибуховому пристрої на Донбасі
Фото: voladm.gov.ua

У районі проведення операції Об'єднаних сил на невстановленому вибуховому пристрої підірвався військовослужбовець. Про це повідомив спікер Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк під час брифінгу в Міністерстві оборони, повідомляє 112.ua.

"Станом на 9:00 сьогодні серед наших військовослужбовців один поранений. Він підірвався на невстановленому вибуховому пристрої, наразі докладна інформація про події з'ясовується. Стан здоров'я пораненого оцінюється як важкий", - зазначив Гуцуляк.

При цьому спікер додав, що загалом з початку доби 19 травня вже зафіксовано 11 обстрілів позицій ЗСУ з боку бойовиків.

Зокрема, на луганському напрямку протягом ночі українських військових обстрілювали з артилерії, мінометів, стрілецької зброї різних типів і калібрів та гранатометів. Обстріли припали на райони Залізного, Новозванівки і Попасної.

У той же час, за словами Гуцуляка, на донецькому напрямку протягом ночі було відносно тихо. Лише близько другої години ночі бойовики протягом 20 хвилин обстрілювали українських військовослужбовців в районі Широкиного зі стрілецької зброї. На світанку ситуація змінилася: в районі Авдіївки противник зробив три обстріли позицій ЗСУ з використанням мінометів калібрів 120 і 82 мм, а також БМП.

Нагадаємо, бойовики 43 рази відкривали вогонь на Донбасі за минулу добу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram