ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ опублікувала перехоплені розмови "вагнерівців" під час штурму Дебальцевого

"Найголовніше дістати звідти ці наші згорілі "Дозори", щоб там нічого не залишилося після нас".

СБУ опублікувала перехоплені розмови "вагнерівців" під час штурму Дебальцевого
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

СБУ опублікувала запис телефонних розмов представників підрозділу спецслужб РФ ПВК "Вагнер", яку співробітники української спецслужби перехопили ще 21 лютого 2015 під час штурму Дебальцевого кадровими підрозділами збройних сил РФ і терористами.

Про це повідомляє прес-служба СБУ в Фейсбук.

"Задокументовано, що в самий розпал боїв керівник "вагнерівців" громадянин РФ, колишній офіцер спецназу Головного управління Генштабу ЗС РФ Дмитро Уткін (особистий номер М-0209) надає команду своєму підлеглому - громадянину РФ Сергію Ковальову, (особистий номер М-0274), терміново евакуювати знищені силами АТО під Дебальцево сучасні зразки російської бойової техніки - броньовані розвідувально-дозорні машини КамАЗ-43269 "Дозор", - йдеться в повідомленні СБУ.

"Ця техніка перебуває на озброєнні тільки в ЗС РФ, тому сама можливість її захоплення українськими військами викликає паніку в Уткіна-Вагнера і турбує більше, ніж доля залишених напризволяще поранених і вбитих російських найманців ПВК", - додали в СБУ.

Оперативники СБ України встановили, що терміновий вивіз "Дозорів" здійснювався взводом технічного забезпечення ПВК "Вагнер", який очолював громадянин РФ, колишній військовослужбовець 10 ОБрСпП ГУ ГШ ЗС РФ Олексій Бородій (особистий номер М-1009). Під час боїв під Дебальцево його поранили і евакуювали на територію РФ.

"Показово, що 19.06.2014 року Бородія засудили судовою колегією у кримінальних справах Північно-Кавказького окружного військового суду за ч. 4 ст. 159 КК РФ (шахрайство) до позбавлення волі на строк 4 роки зі штрафом у розмірі 200 тисяч рублів, але замість відбування покарання був направлений спецслужбами РФ на Донбас як найманець ПВК "Вагнера", - йдеться в повідомленні СБУ.

Отримана інформація є черговим доказом військової агресії Росії і свідчить про значні втрати російських військових під час "гібридної війни" проти України, вважають в СБУ.

Раніше на черговому засіданні тристоронньої контактної групи в Мінську українська сторона закликала СММ ОБСЄ перевірити інформацію про участь бойовиків ПВК "Вагнера" в збройних провокаціях проти українських військових.

Нагадаємо, СБУ дізналася про підготовлюване відправлення на Донбас 100 бойовиків ПВК "Вагнер".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram