ГоловнаПолітика

Суд зобов'язав СБУ відкрити провадження проти лідера С14 через затримання Лусваргі, - адвокат

Карасю інкримінують терористичний акт і незаконне позбавлення волі.

Суд зобов'язав СБУ відкрити провадження проти лідера С14 через затримання Лусваргі, - адвокат
Фото: Макс Левин

Шевченківський суд Києва постановив порушити кримінальну справу стосовно лідера С14 Євгена Карася через дії щодо бразильця Рафаеля Лусваргі, який воював на боці самопроголошеної "ДНР".

Про це повідомляє Громадське з посиланням на адвоката Лусваргі Валентина Рибіна.

За словами адвоката, він подав позов з вимогою притягнути Карася до кримінальної відповідальності за затримання і побої Лусваргі.

Повідомляється, що Карасю інкримінують терористичний і акт і незаконне позбавлення волі."Відзначимо, що кримінальні провадження повинні відкрити за двома статтями, але з якої з них Карасю вручать підозру і чи вручать взагалі, наразі невідомо", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, суд у справі громадянина Бразилії Рафаеля Лусваргі, обвинуваченого в Україні в участі в незаконних збройних формуваннях, відбудеться 12 червня. 7 травня Павлоградський міськрайонний суд заарештував бразильця Рафаеля Лусваргі на 60 діб без можливості внесення застави. Згідно з рішенням, він буде перебувати під вартою до 5 липня.

Нагадаємо, 4 травня націоналісти затримали Лусваргі в Києві біля бразильського посольства і передали його СБУ. Того ж дня в спецслужбі повідомили, що проводять з Лусваргі процесуальні дії, а столична прокуратура заявила, що наполягатиме на арешті бразильця.

Лусваргі засудили вже в січні 2017 року до 13 років в'язниці. Однак в серпні 2017 вирок скасували і призначили новий розгляд справи. Одна з причин - порушення підсудності. Розглядати справу Лусваргі повинен був не Печерський суд Києва, а Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області. Втім, після скасування вироку бразильця на свободу не випустили. Йому продовжили запобіжний захід, і Лусваргі залишився під вартою в Київському слідчому ізоляторі.

У грудні 2017 року Лусваргі випустили з-під варти під особисте зобов'язання, за яким він не міг виїжджати за межі Києва, повинен був повідомляти суду про зміну свого місця проживання, а також з'являтися до суду на першу вимогу.

На початку травня з'ясувалося, що Лусваргі живе в Свято-Покровському Голосіївському монастирі Української православної церкви (Московський патріархат).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram