ГоловнаСуспільствоЖиття

Ректорку медуніверситету ім. Богомольця Амосову відсторонили через зрив іспиту студентів-стоматологів

МОЗ доручило призначити іншу дату складання ліцензійного іспиту протягом року.

Ректорку медуніверситету ім. Богомольця Амосову відсторонили через зрив іспиту студентів-стоматологів
Екатерина Амосова
Фото: Макс Требухов

Міністерство охорони здоров'я відсторонило Катерину Амосову від виконання обов'язків ректора Національного медичного університету ім. Богомольця.

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я у Фейсбуці.

Зазначають, що, згідно з графіком, 20 лютого по всій країні в усіх закладах вищої освіти, які готують лікарів-стоматологів, повинен пройти ліцензійний інтегрований іспит "Крок 1. Стоматологія". Однак у зв'язку з відсутністю договору між Центром тестування та медуніверситетом ім. Богомольця студенти третього курсу стоматологічного факультету НМУ позбавлені можливості скласти іспит "Крок 1. Стоматологія".

"Звертаємо увагу, що студенти-стоматологи НМУ стали єдиними серед усіх своїх колег з 13 вузів, для кого сьогодні не відбувся ліцензійний іспит", - йдеться в повідомленні.

У МОЗ також зазначили, що листом від 2 лютого зверталися до керівництва НМУ з вимогою забезпечити навчальний процес на рівні державних стандартів освіти. Станом на 20 лютого керівництво ВНЗ не почало переговорної процедури і не уклало договору з Центром тестування для проведення ліцензійних іспитів "Крок", зірвавши в такий спосіб проведення іспиту "Крок 1. Стоматологія" для студентів НМУ.

"Для вирішення ситуації МОЗ доручило Центру тестування вжити всіх необхідних заходів і призначити для студентів-стоматологів НМУ іншу дату складання ліцензійного іспиту протягом поточного навчального року. Це дозволить студентам НМУ, які успішно складуть цей ліцензійний іспит, перейти на наступний курс навчання. Разом із тим МОЗ усуває від виконання обов'язків ректора НМУ ім. О.О. Богомольця Амосову К.М.", - йдеться в повідомленні.

Також у міністерстві створять комісію для всебічного розгляду цієї ситуації, а на час діяльності комісії від виконання обов'язків відсторонено директора Центру тестування МОЗ Ірину Булах.

Нагадаємо, в жовтні 2015 року МОЗ усувало Амосову від виконання обов'язків на час проведення перевірки в навчальному закладі.

Амосова очолила Національний медичний університет ім. Богомольця на хвилі студентських протестів проти попереднього ректора - викритого в корупції Віктора Москаленка. Наприкінці лютого 2014 року Амосову призначили в.о. ректора, а 14 червня вона була обрана на цю посаду колективом університету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram