ГоловнаПолітика

Колишнього ректора НМУ імені Богомольця посадили під домашній арешт

Відомого вченого звинуватили у привласненні 4 мільйонів гривень

Колишнього ректора НМУ імені Богомольця посадили під домашній арешт
Виталий Москаленко

Голосіївський райсуд Києва взяв під домашній арешт колишнього ректора Національного медуніверситету імені Богомольця Віталія Москаленка. Професора підозрюють у тому, що з 2010-го по 2014 рік він щоквартально незаконно нараховував собі премії, їх загальна сума сягнула 4 мільйонів гривень.

Про це повідомила прес-служба київської прокуратури.

Наприкінці листопада Москаленкові пред'явили підозру у привласненні майна в особливо великому розмірі (частина 5 статті 191 Кримінального кодексу). Тепер йому загрожує до 12 років в'язниці з конфіскацією.

Нагадаємо, що Москаленко раніше займав високі посади в Міністерстві охорони здоров'я. Із 1998-го по 2002 рік він був заступником, першим заступником і, нарешті, міністром охорони здоров'я. З вересня 2003 року він займав посаду ректора університету імені Богомольця. Зараз на цій посаді - Катерина Амосова, донька знаменитого лікаря Миколи Амосова.

Москаленко - професор, академік АМНУ, заслужений лікар України і володар ордена князя Ярослава Мудрого. Автор і співавтор кількох сотень наукових праць, десятків монографій, підручників і посібників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram