ГоловнаПолітика

Порошенко назвав нісенітницею інформацію про погрози від Путіна

Президент заявив, що не дозволить ставити собі ультиматуми

Порошенко назвав нісенітницею інформацію про погрози від Путіна
Фото: ARD

Президент Петро Порошенко спростував інформацію про те, що російський президент Володимир Путін погрожував нападом, якщо Україна не відмовиться від курсу на НАТО.

"Я категорично спростовую всілякі нісенітниці про те, що президент Росії погрожував чи мені, чи Україні в нашій телефонній розмові", - сказав він в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD. "Як президент однієї з найбільших європейських держав я не дозволю нікому, жодному президенту погрожувати мені чи моїй країні", - додав Порошенко.

Водночас він нагадав, що російська армія навіть без усних погроз Путіна вторглася на територію України ще наприкінці серпня. Він пообіцяв, що українська армія готова до оборони і що Росія дорого заплатить за своє вторгнення.

Нагадаємо, про ультиматум Путіна заявило видання "Інсайдер" із посиланням на свої джерела в АП. Телефонна розмова, в якій нібито прозвучали погрози, відбувся пізно увечері напередодні першого засідання нової Верховної Ради. "Є проблема з Росією - вони погрожують розпочати наступ і вимагають визнати сепаратистські республіки, а також відмовитися від вступу в НАТО і ЄС", - розповіло тоді виданню джерело у владі.

Наступного ранку прес-служба президента заявила, що нічого такого не було, звинувативши видання в поширенні інформації "сумнівної якості".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram