ГоловнаПолітика

Путін підписав закон про вільну економічну зону в Криму

Кримський півострів став подвійною ВЕЗ

Путін підписав закон про вільну економічну зону в Криму
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін підписав закон про вільну економічну зону в Криму. Цей документ ухвалили 21 листопада, тепер його опублікували на спеціальному інтернет-порталі з російськими законами. Він набуде чинності з 1 січня, повідомляє РБК.

Спочатку ВЕЗ створюють терміном на 25 років, який згодом можна продовжити. Інвестори ВЕЗ будуть звільнені від низки податків на термін до 10 років (залежно від категорій податків), також для них знизять адміністративні бар'єри.

"У морських гаванях Криму можуть увести режими вільного прапора і так званого зручного порту, що істотно спрощує митні процедури. Ми розраховуємо, що це простимулює ділову активність на півострові, забезпечить приплив капіталовкладень у промисловість, у транспорт, інфраструктуру, логістику, туристичну та санаторно-курортний сферу і, звичайно, сільське господарство", - заявляв раніше прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.

Нагадаємо, що Україна створила свою ВЕЗ у Криму, яка фактично прирівняла кримчан до іноземців. Докладно про це можна прочитати у статті Олени Губар і Андрія Яніцького "Економічна зона суворого режиму".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram