ГоловнаСуспільствоВійна

Такої кількості обстрілів на Донбасі не було з лютого, - ОБСЄ

Голова місії Апакан закликав до стриманості.

Такої кількості обстрілів на Донбасі не було з лютого, - ОБСЄ
Фото: facebook.com/oscesmmu

За попередніми даними, спостерігачі ОБСЄ з 11 по 17 грудня зафіксували близько 16 тис. порушень режиму припинення вогню на Донбасі, що свідчить про збільшення на 35%, якщо порівнювати з попереднім тижнем.

Про це повідомляють на офіційному сайті ОБСЄ.

"Ми із занепокоєнням відзначаємо різке погіршення ситуації з безпекою. Кількість порушень режиму припинення вогню сягнуло рівня, якого ми не фіксували з лютого цього року", - заявив голова СММ ОБСЄ в Україні Ертурул Апакан.

Він також закликав сторони конфлікту до стриманості і повного дотримання режиму припинення вогню в зоні АТО, а також виконувати взяті на себе зобов'язання.

"Нормалізація ситуації, коли цивільне населення зможе повернутися до звичного повсякденного життя без страху потрапити під обстріл або нарватися на міни - це перший крок на шляху до довготривалого і стійкого миру", - підкреслив Апакан.

Нагадаємо, 18 грудня російсько-терористичні угруповання обстріляли житлові квартали селища Новолуганське з реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град". Вісім людей отримали поранення, пошкоджено близько півсотні будинків.

19 грудня штаб АТО повідомив про обстріл Кадіївки, підконтрольної бойовикам "ЛНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram