ГоловнаСуспільствоЖиття

ДСНС продовжує очищувати від льоду дорогу Київ-Одеса (оновлено)

На місце прибули голова Нацполіції і ДСНС.

ДСНС продовжує очищувати від льоду дорогу Київ-Одеса (оновлено)
Фото: twitter.com/Artem_Shewa

Рятувальники продовжують очищати від снігу і льоду ділянку автодороги Одеса-Київ, на якій через ускладнення погодних умов застрягли 800 вантажівок.

Про це повідомив спікер Нацполіції Артем Шевченко у Twitter.

"За дорученням міністра внутрішніх справ Арсена Авакова голова Національної поліції Сергій Князєв і голова ДСНС Микола Чечоткін вилетіли і працюють на місці багатокілометрового корку з вантажівок на Одеській трасі на кордоні Київської та Черкаської областей", - написав він.

Оновлення. Штаб прийняв рішення сформувати із застряглих вантажівок колону, щоб звільнити проїзд для спецтехніки і перерозподілити руху транспорту, передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Нацполіцію.

"Штабом прийнято рішення про формування єдиної колони із застряглого вантажного транспорту. Таким чином буде звільнено проїзд для спеціальної техніки рятувальників і дорожників. Також перерозподілять рух транспорту, щоб зменшити навантаження на проблемній ділянці траси. Частину транспорту скерують на Черкаси і Вінницю", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні на ділянці автодороги Київ-Одеса між містом Біла Церква Київської області та Жашковом Черкаської області через сніг і лід на дорогах утворився корок з фур загальною протяжністю 7,5 км.

Через сильний снігопад у Києві обмежили в'їзд вантажного транспорту. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив ДСНС використовувати авіацію для відстежування заторів на дорогах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram