ГоловнаСуспільствоЖиття

На Одеській трасі через негоду застрягли близько 800 фур (оновлено)

Найбільше скупчення на 117-130-му кілометрах.

На Одеській трасі через негоду застрягли близько 800 фур (оновлено)
Архив
Фото: dsns.gov.ua

На трасі Одеса-Київ у Київській області близько 800 вантажівок застрягли через складні погодні умови.

Про це повідомив перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, передає "Громадське TV"

"Скупчення великогабаритного транспорту на Одеській трасі - загалом близько 800 вантажівок. Найбільше скупчення на 117-130-му кілометрах. Для того, щоб уможливити рух, залучено загалом близько 50 екіпажів патрульної поліції: сили управлінь Києва й області, а також Вінницької, Черкаської, Одеської областей. Також групи реагування управління превентивної діяльності. На місці працюють сили ДСНС і всі дорожні сили", - розповів він.

Також є обмеження руху в Київській і Черкаській області.

"Ми попереджали водіїв, просили, щоб не виїжджали, але цим проханням знехтували, транспорт усе одно пішов, ми змушені були його зупиняти. Закликаємо всіх автоперевізників і власників автотранспорту утриматися від руху на цьому напряму і дати нам можливість розчистити магістраль", - додав Білошицький.

Оновлення. На ділянці автодороги Київ-Одеса між містом Біла Церква Київської області і Жашковом Черкаської області через сніг і зледеніння на дорогах утворився корок із фур загальною довжиною 7,5 км, повідомляють на сайті ДСНС.

"Для розчищення від ожеледиці вказаної ділянки автодороги й остаточного вивільнення вантажного автотранспорту, що залишився на узбіччі, обмежено рух усього автотранспорту з боку м. Білої Церкви в бік м. Одеси і з боку м. Жашкова у напрямку м. Києва. Автомобілі в черзі буксирують 19 тягачів. Із заметів вивільнено 402 автомобілі", - наголошують у повідомленні.

Усього до ліквідації заторів залучено 49 одиниць техніки й 111 осіб, ДСНС розгорнула два пункти обігріву людей.

Нагадаємо, через сильний снігопад у Києві обмежили в'їзд вантажного транспорту. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив ДСНС використовувати авіацію для відстеження заторів на дорогах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram