ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинули двоє військовослужбовців, шістьох поранено

Бойовики 32 рази порушили режим припинення вогню в зоні АТО.

За добу на Донбасі загинули двоє військовослужбовців, шістьох поранено
Фото: Макс Левін

Упродовж минулої доби ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі  стабілізувалася вечірньої пори, але все одно залишалася неспокійною. Російсько-окупаційні війська на різних ділянках лінії зіткнення продовжували застосовувати заборонені міномети.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

"У результаті бойових дій не обійшлося без втрат з нашого боку. Поранення отримали п'ятеро військовослужбовців, ще один отримав бойову травму, і, на жаль, Україна втратила двох захисників", - йдеться в повідомленні.

На Луганському напрямку затемна зі 120-міліметрових мінометів бойовики обстріляли оборонні укріплення сил АТО на підступах до Травневого, а зі стрілецької зброї - захисників Станиці Луганської.

На Донецькому напрямку з мінометів 82-го калібру і гранатометів терористи вели вогонь по наших позиціях у районі Новотроїцького, Лебединського і шахти Бутівка. З озброєння БМП і кулеметів агресор порушував перемир'я поблизу Гнутового, а з легкого піхотного озброєння бойовики обстрілювали українських бійців, які тримають оборону біля Верхньоторецького і Старогнатівки.

"Усього за минулу добу російсько-терористичні війська 32 рази порушили режим тиші. У більш ніж половині випадків українські військовослужбовці придушували вогневу активність окупантів", - зазначають у штабі.

Нагадаємо, на думку спецпредставника США з питань України Курта Волкера, основною складністю в роботі над урегулюванням кризи на Донбасі є те, що Росія продовжує заперечувати свою роль у бойових діях і, затягуючи конфлікт, намагається залучити "ДНР" - "ЛНР" до питання миротворців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram