ГоловнаПолітика

Волкер: затягуючи конфлікт, Росія хоче залучити "ДНР/ЛНР" до питання миротворців

"Мирне врегулювання може відбутися тільки за умови усунення російських сил і російського керівництва".

Волкер: затягуючи конфлікт, Росія хоче залучити "ДНР/ЛНР" до питання миротворців
Курт Волкер
Фото: youtube.com

Основною складністю у роботі з врегулювання кризи на Донбасі є те, що Росія продовжує заперечувати свою роль у бойових діях.

Про це заявив спеціальний представник США в переговорах з питань України Курт Волкер, передає Голос Америки.

"Росія наполягає, що вона не має нічого спільного з тими силами, які вона контролює і якими керує, що вона не має нічого спільного із сепаратистськими урядами, які вона встановила і де вона змінює керівництво за своїм бажанням, як вони це зробили в Луганську минулого місяця", - сказав Волкер.

На його думку, затягуючи конфлікт, Росія хоче залучити ДНР/ЛНР до питання миротворців.

"Коли ми намагаємося з'ясувати, чи готова Росія забрати свої сили і дозволити миротворцям бути в регіоні, Росія каже: "Ні. Спілкуйтеся про це також з особами з Луганська і Донецька", - наголосив спеціальний представник США в переговорах з питань України.

Волкер переконаний, що таке спілкування з "ДНР/ЛНР" "тільки легітимізує їхню присутність і призведе до затягування конфлікту".

"Мирне врегулювання може відбутися тільки за умови усунення російських сил і російського керівництва, усунення командування і контролю бойовиків, які там перебувають", - підкреслив він.

Як повідомлялося, рішення Росії вийти зі спільного центру координації та контролю за припиненням вогню на Донбасі Волкер назвав ганьбою і нехтуванням спробою забезпечити реальну деескалацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram