ГоловнаПолітика

Світлична: нові станції метро у Харкові повинні бути побудовані за 4 роки

"Будівництво метро - це розвиток екологічно чистого транспорту в регіоні".

Світлична: нові станції метро у Харкові повинні бути побудовані за 4 роки
Фото: kharkivoda.gov.ua

Роботи з добудови нових станцій метро у Харкові, на які виділили гроші Європейський банк реконструкції і розвитку та Європейський інвестиційний банк, стартують у 2018 році. Про це заявила харківський губернатор Юлія Світлична.

"Наступного року в Харкові має розпочатися будівництво станцій метрополітену в напрямку аеропорту. Ми вдячні європейським колегам за підтримку і виділення коштів. ЄБРР і ЄІБ спрямують на будівництво метро в Харкові 320 млн євро. Завдання - завершити будівництво за 4 роки і раціонально використовувати гроші європейських партнерів", - підкреслила Юлія Світлична.

Вона також зазначила, що будівництво "підземки" в обласному центрі - це один з пріоритетних проектів для Харківської області.

"Будівництво метро - це розвиток екологічно чистого транспорту в нашому регіоні. За кошти міста, ЄБРР та ЄІБ побудуємо дві нові станції, електродепо та закупимо 85 нових вагонів. Жителі південних районів Харкова отримають доступ до метрополітену", - уточнила керівник області.

Нагадаємо, 11 грудня Президент України Петро Порошенко і голова ХОДА Юлія Світлична взяли участь у підписанні фінансових угод з ЄБРР і ЄІБ на будівництво нових станцій метро в Харкові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram