ГоловнаСуспільствоВійна

У США назвали гуманітарну ситуацію на Донбасі найгіршою за три роки

"Загроза поставок води і тепла неприпустима в холодну пору року".

У США назвали гуманітарну ситуацію на Донбасі найгіршою за три роки
Фото: usembassy.gov

Офіційний Вашингтон стурбований різким погіршенням гуманітарної ситуації на Донбасі в зв'язку з обстрілом і захопленням проросійськими силами території з об'єктами громадської інфраструктури.

Про це заявила прес-секретар Державного департаменту США Хізер Нойєрт, передає "Укрінформ".

"У Донецьку продовжуються атаки проти цивільної інфраструктури. Прикро, що ми повинні реагувати на це знову", - сказала вона, зазначивши, що ситуація на сході України не поліпшується.

"Сполучені Штати Америки продовжують бути глибоко стурбованими ескалацією насильства і погіршенням гуманітарної ситуації на сході України", - заявила представник Держдепу.

Вона нагадала, що в листопаді Держдепартамент уже висловлював свою стурбованість з приводу обстрілу фільтраційної станції неподалік від Донецька. "Зараз ця станція залишається в небезпеці", - зазначила Нойєрт.

Крім того, за її словами, проросійські бойовики захопили ще одне підприємство неподалік, яке разом зі станцією забезпечує питною водою і теплом 345 тис. осіб. У зв'язку з цим вона наголосила, що така загроза поставок води і тепла неприпустима в холодну пору року.

"Очолювані Росією сили повинні негайно відступити з нових позицій навколо очисної станції. Ми знову закликаємо Росію припинити артилерійські та ракетні обстріли українських мирних районів і дотримуватися режиму припинення вогню, передбаченого Мінськими домовленостями", - сказала Нойєрт.

Вона також наголосила, що гуманітарна ситуація на сході України "досягла найгіршого стану за останні три роки".

"Ми закликаємо Росію вжити негайних кроків для врегулювання гуманітарної кризи шляхом виведення своїх сил, а також дати згоду на надійну миротворчу місію ООН", - заявила представник Держдепу.

Нагадаємо, раніше в ООН констатували, що гуманітарна ситуація в Україні серйозно погіршилася в зв'язку з великою кількістю внутрішніх переселенців і нестачею продуктів на окупованому Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram