ГоловнаСуспільствоВійна

Четверо українських військових загинули на Донбасі за останню добу (оновлено)

Ситуація в зоні АТО ускладнилася.

Четверо українських військових загинули на Донбасі за останню добу (оновлено)
Фото: Стоп-кадр видео Анатолия Степанова

Російсько-окупаційні війська за останню добу вели вогонь по позиціях Збройних Сил України, застосовуючи міномети різних калібрів, заборонені Мінськими домовленостями. Також противник активізував застосування безпілотників, йдеться в ранковому зведенні штабу АТО.

На Луганському напрямку поблизу Травневого бойовики стріляли з усього наявного піхотного озброєння та 120-мм мінометів. Тут вони випустили понад півсотні мін.

З 82-мм мінометів і гранатометів обстрілювали в районі Катеринівки, Новоолександрівки та Кримського, зі стрілецької зброї і гранатометів - оборонні укріплення біля Золотого, з піхотного озброєння - Луганськ та Зайцеве.

На Донецькому напрямку бойовики стріляли з мінометів і піхотного озброєння поблизу Водяного, Приазов'я, шахти Бутівка в передмісті Авдіївки, поблизу Кам'янки українські позиції активно обстрілював снайпер.

Безпілотники, заборонені мінськими домовленостями, окупант використовував в районі Водяного, Авдіївки, Травневого, Сіверська та Станиці Луганської.

Всього за минулу добу зафіксували 28 порушень режиму припинення вогню з боку бойовиків.

Четверо українських військових загинули, двоє поранені.

Оновлення. Спікер Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник повідомив на брифінгу, де ЗСУ зазнали втрат.

"Вчора в результаті обстрілу російсько-окупаційними військами загинули четверо військовослужбовців ЗС України. Це сталося поблизу Водяного, Кам'янки і Травневого. Крім цього, двоє військовослужбовців отримали поранення і бойове травмування. Зазначимо, що поранених бійців було оперативно евакуйовано в медичні заклади та військові мобільні госпіталі, де нашим військовослужбовцям надається вся необхідна допомога", - сказав Мотузяник.

Нагадаємо, вчора штаб АТО нарахував 15 обстрілів з півночі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram