ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинув один військовий, трьох поранено

Бойовики 17 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі.

За добу на Донбасі загинув один військовий, трьох поранено
Фото: EPA/UPG

За минулу добу бойовики 17 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. У більш ніж половині випадків українські військові придушували вогневу активність супротивника з гранатометів і стрілецької зброї.

Про це повідомляє прес-центр антитерористичної операції у Фейсбуці.

"У результаті ворожих обстрілу поранено двох військовослужбовців, ще один підірвався на розтяжці і отримав легке поранення. І, на жаль, Україна втратила одного захисника", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що російсько-окупаційні війська продовжують вести вогонь по позиціях ЗСУ, застосовуючи міномети різних калібрів. Особливо активно противник порушує перемир'я з настанням сутінків.

На Луганському напрямку вдень зі 120-міліметрових мінометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї бойовики вели вогонь у районі Троїцького. Вечірньої пори з гранатометів різних типів обстрілювали оборонні укріплення сил АТО біля Кримського, Лобачевого, Валуйського і Новоолександрівки, а зі стрілецької зброї - біля Луганського, Зайцевого і Станиці Луганської.

На Донецькому напрямку "гаряче" було біля Авдіївки. Тут окупанти неодноразово відкривали вогонь з 82-міліметрових мінометів і всього спектра легкого піхотного озброєння. З гранатометів і стрілецької зброї терористи обстрілювали військових у районі шахти Бутівка, Мар'їнки і Широкиного.

Крім того, в районі Щастя і Мар'їнки зафіксовано проліт ворожих безпілотників.

Нагадаємо, Гаазький трибунал зафіксував ознаки міжнародного збройного конфлікту на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram