ГоловнаСуспільствоЖиття

Українцю Балуху в Криму висунули звинувачення за новою статтею

"Вірогідність того, що його знову відправлять у СІЗО, досить велика", - вважають правозахисники.

Українцю Балуху в Криму висунули звинувачення за новою статтею
Владимир Балух
Фото: facebook.com/crimeahrg

Українському активісту, кримчанину Володимиру Балуху вручили постанову про притягнення як обвинуваченого за ч. 2 ст. 321 КК РФ (дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства).

Про це повідомляється на сайті "Кримської правозахисної групи".

Відзначається, що звинувачення висунуто в рамках кримінальної справи, відкритої під час його тримання у СІЗО Сімферополя. Раніше по цій справі Володимира звинувачували за ст. 318 КК РФ (застосування насильства відносно представника влади).

Постанова про притягнення як обвинуваченого виніс "слідчий" Роздольненського міжрайонного слідчого відділу Головного слідчого управління СК РФ по Криму Бондаренко Н. С.

"Заміна статті в обвинуваченні веде до серйозніших наслідків для українця. Ймовірність того, що в рамках цієї кримінальної справи його знову відправлять у СІЗО, досить велика", - вважають правозахисники.

Нагадаємо, в серпні проти Балуха завели третю кримінальну справу. Це сталося після того, як він і його адвокат подали скаргу в поліцію на незаконні дії начальника Роздольненського ІТТ Валерія Ткаченка, який ображав і ударив українця. У відповідь Ткаченко подав свою скаргу на Балуха. За заявою Ткаченка Слідчий комітет РФ 22 серпня 2017 року порушив кримінальну справу проти активіста.

За версією слідства, Балух 11 серпня 2017 року під час ранкового огляду камер вдарив ліктем в живіт капітана Ткаченка, після чого політв'язень зайшов у камеру, взяв флакон мийного засобу і знову вдарив начальника ІТТ.

За інформацією захисту українця, начальник ІТТ селища Роздольне Ткаченко сам напав на Володимира, а саме, вдарив, ображав нецензурною лайкою, принижував за національною ознакою. Все це було зафіксовано на відео в ІТТ. Однак за заявою Балуха розслідування щодо Ткаченка так і не почали.

Через активну проукраїнську позицію переслідування Володимира Балуха в Криму ведеться вже не перший рік. Адміністративні та кримінальні справи були сфабриковані після того, як Володимир відмовився знімати з даху свого будинку прапор України. Всі відкриті щодо Балуха справи мають очевидні ознаки політичного переслідування.

1 грудня суд відправив його під домашній арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram