ГоловнаСуспільствоПодії

На суді про зрив опалювального сезону в Смілі відбулися заворушення

Націоналісти обурилися тим, що підозрюваного не відправили в СІЗО.

У ніч на 8 грудня в Придніпровському районному суді Черкас відбулися заворушення під час обрання запобіжного заходу бізнесменові Андрію Карпенку, одному із засновників ТОВ "Смілаенергоінвест". Його підозрюють у присвоєнні 38 млн гривень, що призвело до зриву опалювального сезону в Смілі.

Суддя Сергій Дунаєв відмовився взяти під варту Карпенка і відпустив його на поруки депутата Верховної Ради Івана Фурсіна (група "Воля народу").

Представники громади Сміли за підтримки представників "Національного корпусу", "Національної дружини", "Свободи" обурилися таким рішенням і заблокували виходи з будівлі, щоб не дозволити випустити підсудного. Біля суду запалили шини, повідомляють на сайті "Нацкорпусу".

Фото: pp.ck.court.gov.ua

Прес-служба суду повідомляє, що рішення було оголошено суддею близько 00:15. У цей час у залі суду перебувало близько 20-30 вільних слухачів чоловічої статі, які поводилися агресивно та висловлювали погрози у бік судді.

До 03:00 суддя разом із секретарем перебував у залі судових засідань разом із громадськістю, після чого їх вивели поліцейські. В цей час націоналісти почали за допомогою меблів блокувати проходи до сходів і приміщення суду, яке відокремлене від центрального проходу. Щоб уникнути розправи суддя повернувся на робоче місце, де провів ніч.

Суд стверджує, що декілька особливо агресивних осіб чоловічої статі проявляли реальні наміри зашкодити здоров'ю судді Дунаєва, а також неодноразово висували вимоги негайно прийняти інше судове рішення.

Збори суддів Придніпровського районного суду вирішили повідомити про ситуацію, що склалася, Генеральну прокуратуру, Національну поліцію і органи суддівського самоврядування.

Фото: pp.ck.court.gov.ua

Нагадаємо, через зрив опалювального сезону позбувся посади в.о. мера Сміли Віктор Федоренко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram