ГоловнаСуспільствоПодії

Під час спроби штурму наметового містечка під Радою постраждали 14 правоохоронців і 2 цивільних (оновлено)

Правоохоронці уточнили число потерпілих.

Під час спроби штурму наметового містечка під Радою постраждали 14 правоохоронців і 2 цивільних (оновлено)
Постадавший сторонник Саакашвили после штурма городка
Фото: Сергей Нужненко

Протягом ранкового інциденту в наметовому містечку біля Верховної Ради постраждали 14 правоохоронців і двоє цивільних осіб.

Про це повідомляють у фейсбуці столичної поліції.

"Результатом перешкоджання законним діям поліцейських стала госпіталізація 14 співробітників Нацполіції, а також двох цивільних осіб. За попередніми висновками медиків, у потерпілих закриті черепно-мозкові травми, струс головного мозку, переломи та забої кінцівок тощо. Усі протиправні дії осіб, які з палицями, сокирами та бензопилами перешкоджали законним діям поліцейських, задокументовані. Їм буде надана правова кваліфікація", - сказано в повідомленні.

Раніше в поліції повідомляли про 11 постраждалих правоохоронців і двох цивільних. Зі свого боку нардеп Єгор Соболєв на своїй сторінці у Фейсбуці опублікував стрим із наметового табору, в якому заявив про дев'ятьох постраждалих.Нагадаємо, Саакашвілі підозрюють у співпраці з олігархом-утікачем Сергієм Курченком. Слідство вважає, що опозиційний політик отримав від Курченка 500 тисяч доларів на фінансування акції біля парламенту України.

5 грудня його затримала СБУ, але він за допомогою своїх прихильників утік від правоохоронців.

Уранці 6 грудня правоохоронці прийшли до Верховної Ради, де Саакашвілі збирався провести ніч. Між силовиками і мітингувальниками сталися сутички. Самого Саакашвілі виявити не вдалося. Через кілька годин після сутичок він з'явився в наметовому містечку.

Саакашвілі заявив, що готовий дати покази слідчим, але йти в прокуратуру відмовився.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram