ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму ще двох фігурантів "справи про вимагання" залишили в СІЗО до 15 січня

На початку судового засідання Бекіру Дегерменджі стало погано, йому викликали швидку.

У Криму ще двох фігурантів "справи про вимагання" залишили в СІЗО до 15 січня
Фото: goodvin.info

Сьогодні, 6 грудня, підконтрольний Росії Верховний суд Криму відхилив апеляції захисту Бекіра Дегерменджі і Руслана Трубача на обрання запобіжного заходу у вигляді утримання в СІЗО.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Тож Дегерменджі і Трубач залишаться в СІЗО до 15 січня.

На початку засідання Бекіру Дегерменджі стало погано через напад астми. Йому викликали швидку допомогу. У засіданні він брав участь за допомогою медиків і в кисневій масці.

Захист обох клопотав про домашній арешт.

На кожне засідання пропустили тільки 12 осіб із понад 50 охочих.

Нагадаємо, 23 листопада окупаційна влада провела серію обшуків у будинках кримськотатарських активістів. Зокрема силовики обшукали будинок Бекіра Дегерменджі, батька фігуранта "справи 26 лютого" Мустафи Дегерменджі, в селі Грушівка під Сімферополем. Ще один обшук пройшов у Грушівці в будинку активіста кримськотатарського національного руху Кязима Аметова, а в селі Південне під Феодосією - у активістки кримськотатарського національного руху Ельміри Газієвої за її відсутності. Повідомлення про обшук надійшло також із Сімферополя.

Після обшуків затримали Бекіра Дегерменджі, Асана Чапуха, Кязіма Аметова. Управління ФСБ Росії в анексованому Криму звинуватило активістів у "вимаганні в особливо великому розмірі у громадянина Туреччини".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram