ГоловнаСуспільствоПодії

Після запуску єдиного квитка в Харкові пошкодили 33 термінали з його продажу

Поліція розслідує справу за статтею 194 Кримінального кодексу.

Після запуску єдиного квитка в Харкові пошкодили 33 термінали з його продажу
Фото: city.kharkov.ua

У Харкові 1 грудня запустили систему єдиного електронного квитка, після чого вандали залили піною 33 термінали з продажу карток.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.194 Кримінального кодексу - умисне пошкодження майна, повідомила прес-служба харківської поліції. Слідчі проводять комплекс заходів щодо розшуку вандалів.

Найбільших пошкоджень невідомі завдали на зупинках на просп. Науки - вони залили термінали монтажною піною або клеєм, повідомила мерія Харкова.

Нагадаємо, з 1 грудня в Харкові почала діяти система єдиного електронного проїзного квитка.

На зупинках громадського транспорту приблизно в тих місцях, де колись стояли кіоски з продажу квитків, встановлено 323 термінали. У трамваях і тролейбусах працюють по три валідатори для єдиного електронного квитка, але тільки в першому - біля водія - можна відсканувати паперовий квиток. Наразі одночасно працюють дві системи - стара і нова. Ще декілька місяців пасажир, який не купив у терміналі картку, може зайти в тролейбус або трамвай і купити разовий квиток у кондуктора. З 1 січня систему запустять і в Харківському метрополітені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram