ГоловнаПолітика

У могилі більшовика Руднєва не знайшли його останків

У Харкові планували перепоховати прах "червоного" командира.

У могилі більшовика Руднєва не знайшли його останків
Фото: city.kharkov.ua

У Харкові розкопали могилу більшовика Миколи Руднєва, але його останків там не виявилося.

Про це повідомила мерія міста.

На місці, де, як вважають, поховали "червоного" командира, викопали яму, але знайшли тільки будівельне сміття: биту цеглу, фрагменти ліпнини, плитки, скла.

"Роботи велися на глибині до 2,5 м. Як вважають фахівці, цього достатньо, щоб зрозуміти, чи варто шукати далі прах. Плиту з місця передбачуваного поховання приберуть. Чи буде вона утилізована або яка доля на неї чекає, наразі невідомо. Про це буде повідомлено пізніше", - йдеться на сайті.

Нагадаємо, Харківська комісія з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища 30 листопада прийняла рішення перепоховати останки більшовика Миколи Руднєва, які, як вважали, містяться на площі Героїв Небесної Сотні (колишня площа Руднєва) в центрі міста.

Микола Руднєв загинув у 1918 році у віці 23 років. У середині грудня 1917 року 30-й запасний полк під його керівництвом спільно із загонами Червоної гвардії роззброїв війська Центральної ради, зайняв найважливіші об'єкти Харкова, що забезпечило перехід влади до військово-революційного комітету.

Спочатку він був похований у Царицині (Волгоград). Раніше вважали, що 7 лютого 1919 року тіло перепоховали в Харкові в спеціальному склепі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram