ГоловнаПолітика

Аваков закликав Саакашвілі підкоритися вимогам закону

"Будь-який конфлікт має тільки законний шлях вирішення", - підкреслив голова МВС.

Аваков закликав Саакашвілі підкоритися вимогам закону
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав лідера Руху нових сил Михайла Саакашвілі підкоритися вимогам законодавства і відповісти на висунені звинувачення.

Про це він написав у своєму мікроблозі Twitter.

Голова МВС закликав Саакашвілі не провокувати сутичок.

"Будь-який конфлікт має тільки законний шлях вирішення - поки не буде рішення суду - все те, що відбувається, не знайде вирішення. Саакашвілі зобов'язаний підкоритися вимогам закону, пройти законну процедуру і відповісти на висунені звинувачення, а не провокувати кров і сутички!" - заявив Аваков.

Нагадаємо, вранці 5 грудня Саакашвілі прийшли затримувати за підозрою у співпраці з олігархом-утікачем Сергієм Курченком. Він намагався уникнути затримання, піднявшись на дах багатоповерхового будинку по вулиці Костьольній біля Майдану Незалежності. Кореспондент LB.ua став свідком, як він погрожував зістрибнути. На дах будинку пожежною драбиною вилізли спецпризначенці і затримали його.

Його посадили в мікроавтобус СБУ і спробували вивезти на Володимирську для слідчих дій, але проїзд заблокували прихильники Саакашвілі. У підсумку вони витягнули політика з мікроавтобуса. Саакашвілі звинувачують за ч.1 ст.256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних угруповань), а саме - в отриманні грошей від Сергія Курченка. ГПУ заявила, що Саакашвілі отримав від Курченка 500 тисяч доларів на акції протесту. Також ГПУ виклала запис розмови Саакашвілі з Курченком.

У Представництві Євросоюзу в Україні прокоментували затримання лідера Руху нових сил, зазначивши, що слідство у справі Саакашвілі має відповідати вимогам українського законодавства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram