ГоловнаПолітика

Прокуратура проситиме про домашній арешт для Саакашвілі

Його соратника Северіона Дангадзе відправлять у СІЗО.

Прокуратура проситиме про домашній арешт для Саакашвілі
Фото: facebook.com/daryna.chyzh

Генеральна прокуратура проситиме суд обрати Михайлу Саакашвілі запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета.

Про це заявив на брифінгу у вівторок генеральний прокурор Юрій Луценко, який показав журналістам відео, на якому Саакашвілі та його соратник Северіон Дангадзе домовляються про співпрацю з довіреною особою Сергія Курченка і самим олігархом-утікачем.

"У присутності адвоката йому [Саакашвілі] вручили постанову про затримання, помістили в спеціальний автомобіль СБУ, який усе ще рухається в бік СБУ. Думаю, прихильників Саакашвілі, принаймні безкоштовних прихильників, після цього відео має поменшати", - заявив генпрокурор.

Луценко наголосив, що Дангадзе підозрюють у державній зраді (ст. 110 Кримінального кодексу) і співпраці з членами організованого злочинного угруповання (ст. 256 Кримінального кодексу), тому суд повинен відправити його в СІЗО. Підозра Саакашвілі м'якша - тільки стаття 256, тому арешт недоцільний.

Нагадаємо, за словами Луценка, у слідства є дані про передачу Сергієм Курченком людям Михайла Саакашвілі 500 тисяч доларів. Курченко нібито вирішив спонсорувати лідера "Руху нових сил" в обмін на повернення активів, які втратив після втечі в Москву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram