ГоловнаПолітика

Суддю Львова обрали головою Касаційного госпсуду Верховного Суду

Львов займає дві посади.

Суддю Львова обрали головою Касаційного госпсуду Верховного Суду
Богдан Львов
Фото: facebook.com/supremecourt.ua

Головою Касаційного господарського суду в складі Верховного Суду обрали Богдана Львова. За нього проголосували 27 суддів, двоє утрималися.

На посаду голови Касаційного господарського суду була запропонована тільки кандидатура Богдана Львова.

Як повідомляє Судово-юридична газета, одним з ключових завдань Богдан Львов назвав повернення довіри до судової системи. На питання, чи не перешкодить йому те, що він вже є заступником голови Верховного Суду, Богдан Львов зазначив, що ідея, ніби голова ВС вибирає собі заступника з «прицілом», що він буде головою Касаційного суду, була закладена ще під час розробки закону. Також він зазначив, що такий масив роботи потребує зусиль і часу.

Нагадаємо, кандидатуру Богдана Львова судді пропонували на посаду голови Верховного Суду. Але 30 листопада під час пленуму Верховного Суду він зазначив, що зняв свою кандидатуру, оскільки вважає, що "суспільство очікує нових облич". Водночас він підтримав кандидатуру Данішевської перед голосуванням.

Головою Верховного Суду стала Валентина Данішевська. Її заступником став Богдан Львов, а секретарем обрали Дмитра Луспеника.

Верховний Суд запрацює 15 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram