ГоловнаПолітика

Прокуратура Києва відкрила справу у зв'язку зі "звільненням" Саакашвілі

Після аналізу відеозаписів будуть встановлені особи, які перешкоджали затриманню.

Прокуратура Києва відкрила справу у зв'язку зі "звільненням" Саакашвілі
Фото: kievskaya.com.ua

Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання затриманню колишнього президента Грузії, лідера партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі.

Про це повідомила речниця прокуратури Надія Максимець.

Справу відкрито за ч.2 ст.343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу.

Проведення досудового розслідування доручено Головному управлінню СБУ в Києві та Київській області.

У прокуратурі зазначають, що протягом досудового слідства і за результатами аналізу відеозаписів будуть установлені особи, які перешкоджали затриманню.

Раніше правоохоронці затримали п'ятьох прихильників Саакашвілі.

Нагадаємо, вранці 5 грудня Саакашвілі прийшли затримувати за підозрою у співпраці з олігархом-утікачем Сергієм Курченком. Саакашвілі звинувачують за ч.1 ст.256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних угруповань), а саме - отримання грошей від Сергія Курченка. Генпрокуратура заявила, що Саакашвілі отримав від Курченка 500 тис. доларів на акції протесту. Також ГПУ виклала запис розмови Саакашвілі з Курченком.

Саакашвілі намагався уникнути затримання, піднявшись на дах багатоповерхового будинку по вулиці Костьольній біля Майдану Незалежності. Кореспондент LB.ua став свідком, як він погрожував зістрибнути. На дах будинку пожежною драбиною вилізли спецпризначенці і затримали його. Саакашвілі посадили в мікроавтобус СБУ і спробували вивезти на вулицю Володимирську для слідчих дій, але проїзд заблокували прихильники Саакашвілі. У підсумку вони витягли політика з мікроавтобуса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram