ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму другого літнього фігуранта "справи про вимагання" залишили в СІЗО до 15 січня

Кязім Аметов клопотав про домашній арешт.

У Криму другого літнього фігуранта "справи про вимагання" залишили в СІЗО до 15 січня
Фото: goodvin.info

Сьогодні, 5 грудня, підконтрольний Росії Верховний суд Криму відхилив апеляцію захисту фігуранта так званої "справи про вимагання" кримськотатарського активіста Кязіма Аметова про зміну запобіжного заходу з арешту в СІЗО на домашній арешт.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua в Криму.

Аметов надав документи, що підтверджують право власності на будинок, де він може відбувати домашній арешт. Також на його утриманні перебуває неповнолітня дитина, а дружина має проблеми зі здоров'ям.

Кримськотатарський активіст також поскаржився на умови утримання в СІЗО - погану їжу, антисанітарію.

Прокурор виступив проти задоволення клопотання і попросив суд залишити запобіжний захід чинним. Суддя Козирєв сторону обвинувачення підтримав.

Нагадаємо, раніше 65-річний кримський татарин Асан Чапух, обвинувачений у цій справі, оголосив голодування на знак протесту проти рішення Верховного суду Криму

Нагадаємо, 23 листопада окупаційна влада провела серію обшуків у будинках кримськотатарських активістів. Зокрема силовики обшукали будинок Бекіра Дегерменджі, батька фігуранта "справи 26 лютого" Мустафи Дегерменджі, в селі Грушівка під Сімферополем. Ще один обшук пройшов у Грушівці в будинку активіста кримськотатарського національного руху Кязіма Аметова, а в селі Південне під Феодосією - в активіста кримськотатарського національного руху Ельміри Газієвої за її відсутності. Повідомлення про обшук надійшло також із Сімферополя.

Після обшуків затримали Бекіра Дегерменджі, Асана Чапуха, Кязіма Аметова. Управління ФСБ Росії в анексованому Криму звинуватило активістів у "вимаганні в особливо великому розмірі у громадянина Туреччини".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram